MENUMENU

previous arrow
next arrow

Slider

+++ woensdagmiddag 21 maart Paasknutselen van 15-16.30 uur (voor kinderen van 6-12 jaar); deelname € 2,00 +++                          +++ zondagmiddag 25 maart Finissage van duo-tentoonstelling John Wortel en Anne van der Waerden; aanvang 14.30 uur +++

Wat wij doen

Educatie

Het Stedelijk Museum Vianen beijvert zich om jongeren te interesseren voor kunst, cultuur en historie. Daarom organiseren wij regelmatig educatieve projecten, die begeleid worden door een vaste groep vrijwilligers die vrijwel allemaal een onderwijskundige dan wel pedagogische achtergrond hebben.

Exposities

Het gezellige en intieme museum biedt ons – mede dankzij de zaalindeling en de ommuurde tuin – de mogelijkheid jaarlijks verschillende exposities te organiseren. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek bereikt kan worden.

AvondextrA

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines.

Slider
Viaanse topkunst in Stedelijk Museum Vianen

Vanaf 21 januari presenteert het Stedelijk Museum Vianen een keuze uit het werk van kunstenaars John Wortel en Anne van der Waerden. Beide kunstenaars hebben in 1997 eerder in het Stedelijk Museum Vianen geëxposeerd in een duo-tentoonstelling.

 

Museumkids

Slider
Exposities

Slider
Museumtuin

Slider
AvondextrA

Slider
Schuilkerk

Slider

Facebook

Stedelijk Museum Vianen

2 hours 46 minutes ago

Vanaf 8 april in het Stedelijk Museum Vianen, de collectie van de Herman Brood Experience in de tentoonstelling 'Herman Brood'. Mis het niet!

Prachtige collectie van de Herman Brood Experience in museum Vianen!
Van 8 april t/m 1 juli 2018

Stedelijk Museum Vianen

16 hours 59 minutes ago

Stedelijk Museum Vianen shared a link.

Stedelijk Museum Vianen

1 day 5 hours ago

Het is het een-na-laatste weekend van de exposities AIRBRUSH en John Wortel & Anne van der Waerden. Vergeet u niet naar het museum te komen voor deze Viaanse topkunst?

Stedelijk Museum Vianen

5 days 2 hours ago

De Italiaanse schilder Giorgio Morandi was een belangrijke inspiratiebron voor John Wortel. Diens eenvoud en zachte kleurgebruik heeft Wortels schilderijen beinvloed. Beide kunstenaars streven daarmee naar verstilling.

Stedelijk Museum Vianen

1 week 1 day ago

Het is dit weekend prachtig weer voor een bezoek aan onze exposities AIRBRUSH en John Wortel & Anne van der Waerden. En ook in de museumtuin is het goed toeven. Zien we u vandaag of morgen? U bent van harte welkom!

Stedelijk Museum Vianen

1 week 2 days ago

Vanaf de jaren 60 richt John Wortel zich op vormen, ritmes en kleuren in plaats van op de weergave van de werkelijkheid. Zoals Piet Mondriaan kijkt hij kritisch naar de formele kwaliteiten van zijn materialen, het verf en het doek. Op het platte witte of zwarte vierkant trekt hij evenredige lijnen. De lijnen schuurt hij weg en verft hij over met de grondtoon van het doek. Wortel benadrukt zo de kenmerken van het doek. Hij heeft de vorm, eenvoud en de platheid van het medium behouden en zelfs versterkt door het geometrische lijnenspel.

Stedelijk Museum Vianen

1 week 3 days ago

Deze Herman Broodkliko is vanochtend gespot in de Kerkstraat in Vianen. De inwoners van de stad bereiden zich op alle mogelijke manieren voor op de tentoonstelling Herman Brood, vanaf 8 april te zien in het Stedelijk Museum Vianen.

Stedelijk Museum Vianen

1 week 5 days ago

Op woensdagmiddag 21 maart kun je weer Paasknutselen in het museum. Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Kom dan om 15.00 uur naar het museum en ga aan de slag met creatieve knutsels. Deelname kost 2 euro, graag vantevoren aanmelden per telefoon, aan de museumbalie of via info@stedelijkmuseumvianen.nl.

Stedelijk Museum Vianen

1 week 6 days ago

Vrijdagavond 23 maart presenteert AvondextrA The Mason Sisters & Laut! Jong, lokaal talent gecombineerd met professionals laten tweestemmige zang, veelal covers van bekende artiesten, ten gehore te brengen. Kaarten reserveren kan telefonisch, aan de museumbalie of via info@stedelijkmuseumvianen.nl.


mk_banner_museum-site_blauw_leaderboard

Raak betrokken bij ons museum

Neemt u contact met ons op.