Een serie kleinkunstbijeenkomsten
Historisch Vianen

Wat wij doen

Exposities

Het gezellige en intieme museum biedt ons – mede dankzij de zaalindeling en de ommuurde tuin – de mogelijkheid jaarlijks verschillende exposities te organiseren. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek bereikt kan worden.

Educatie

Het Stedelijk Museum Vianen beijvert zich om jongeren te interesseren voor kunst, cultuur en historie. Daarom organiseren wij regelmatig educatieve projecten, die begeleid worden door een vaste groep vrijwilligers die vrijwel allemaal een onderwijskundige dan wel pedagogische achtergrond hebben.

AvondextrA

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines.

Woensdag 14 juni is de bovenzaal van het museum van 14.00 - 15.00 uur niet toegankelijk. +++++ vanaf 25 mei - tentoonstelling '1000 jaar riviervaart op de Lek' - van statenjacht tot sleepboot +++++ Verwacht: vanaf 1 juni - beeldententoonstelling 'Burgers in beeld' van Arie Verlaan +++++

BURGERS IN BEELD

1 JUNI T/M 20 AUGUSTUS

1000 JAAR RIVIERVAART OP DE LEK

VAN STATENJACHT TOT SLEEPBOOT

25 MEI T/M 20 AUGUSTUS

Schuilkerk

Museumkids

Exposities

Museumtuin

4 hours 25 minutes ago

Momenteel wordt de tuinexpositie 'Burgers in beeld' ingericht. Bent u benieuwd naar de Vianezen van Arie Verlaan? Kom dan vanaf 1 juni naar het museum!

1 day 6 hours ago

De Sleepbootdagen zijn helaas afgelopen, maar u kunt nog tot en met 20 augustus in het museum terecht voor uw dosis nautiek. Komt u de tentoonstelling '1.000 jaar riviervaart op de Lek' snel bekijken?

3 days 10 hours ago

Mooie foto's van het bezoek van de Commissaris van de Koning en burgemeester Groeneweg aan onze tentoonstelling '1.000 jaar riviervaart op de Lek' van Nico van Ganzewinkel. Ook vandaag zijn wij weer de hele dag geopend, u bent van harte welkom.

4 days 2 hours ago

Ook het museum heeft al veel bezoekers mogen ontvangen op de eerste dag van de Sleepbootdagen. Het blijft mooi weer, kom dus langs!

5 days 32 minutes ago

Stedelijk Museum Vianen shared John Toxopeus's post.

5 days 1 hour ago

Vanavond start op de museumzolder de nieuwe cursus 'Schilderen als de Oude Italiaanse Meesters' waarin de cursisten met eitempera leren schilderen. Docent Petra Smits heeft zich ter inspiratie gewaagd aan Ghirlandaio's portret van Giovanna Tornabuoni uit 1488. Wij wensen alle cursisten vanavond veel schilderplezier!

5 days 4 hours ago

Hebt u ze al gespot, de pijlen van Vrijstad Vianen? Ze wijzen u naar alle highlights van de Sleepbootdagen en het museum met de tentoonstelling '1.000 jaar riviervaart op de Lek'. Trek uw wandelschoenen aan en doe de zonnebril op, het worden drie hele leuke dagen in Vianen.

Wat zijn dat nou? Onze Vrijstad Vianen pijlen wijzen je de weg naar de leukste activiteiten tijdens de Nationale Sleepbootdagen! Laat jij je verrassen?

5 days 11 hours ago

Vandaag zetten wij de puntjes op de i, zodat u morgen kunt genieten van de Sleepbootdagen en onze tentoonstelling '1.000 jaar riviervaart op de Lek'. Nog heel even geduld, u bent morgen vanaf 9.00 uur al welkom aan boord.

1 week 5 hours ago

Kom vanaf aanstaande donderdag naar het museum voor het model van de Anjo in '1.000 jaar riviervaart op de Lek'.

mk_banner_museum-site_blauw_leaderboard

Raak betrokken bij ons museum

Neemt u contact met ons op.