MENUMENU
previous arrow
next arrow
Slider
No announcement available or all announcement expired.

Wat wij doen

Educatie

Het Stedelijk Museum Vianen beijvert zich om jongeren te interesseren voor kunst, cultuur en historie. Daarom organiseren wij regelmatig educatieve projecten, die begeleid worden door een vaste groep vrijwilligers die vrijwel allemaal een onderwijskundige dan wel pedagogische achtergrond hebben.

Exposities

Het gezellige en intieme museum biedt ons – mede dankzij de zaalindeling en de ommuurde tuin – de mogelijkheid jaarlijks verschillende exposities te organiseren. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek bereikt kan worden.

AvondextrA

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines.

Slider

De begin 19de eeuw in Vianen woonachtige Jan Blanken (1755-1838), is verbonden aan talloze grote waterbouwkundige werken in Nederland, aangelegd in de beginperiode van de waterstaatszorg onder Keizer Napoleon, maar vooral onder Koning Willem I.
Om deze beroemde inwoner van Vianen en pionier onder de waterbouwkundigen aan de vergetelheid te onttrekken is er in het Stedelijk Museum Vianen van 18 juli t/m 16 september een tentoonstelling aan Jan Blanken en zijn innovatieve werken gewijd.
Lees meer

 

Museumkids
Slider
Exposities
Slider
Museumtuin
Slider
AvondextrA
Slider
Schuilkerk
Slider

Facebook

Stedelijk Museum Vianen

5 days 1 hour ago

Tot en met 17 juli zijn wij gesloten i.v.m. tentoonstellingswisseling. Van 18 juli t/m 16 sept alles over de waterwerken van Jan Blanken.

Stedelijk Museum Vianen

6 days 11 hours ago

Jan Blankenweg, Jan Blankenbrug, Blankenborch... wie was Jan Blanken eigenlijk? Van 18 juli t/m 16 september kunt u meer te weten komen over Jan Blanken.

Stedelijk Museum Vianen

1 week 3 days ago

Stedelijk Museum Vianen shared Jan Blanken Jansz.'s post.

Aan het begin van de middag is Jan Blanken uit Hellevoetsluis vertrokken. Goed ingepakt in de folie is hij vandaag in Vianen aangekomen. Voorzichtig werd Jan naar de eerste etage van het Stedelijk Museum gedragen. Hier zal Jan de komende maanden bivakkeren en voor het publiek te zien zijn. In Hellevoetsluis werd bij het vertrek menig traantje gelaten, zij zullen Jan even moeten missen.

Stedelijk Museum Vianen

1 week 4 days ago

Water en Vianen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kom meer te weten over de waterwerken van Jan Blanken in ons museum vanaf 18 juli.

Stedelijk Museum Vianen

2 weeks 10 hours ago

Brood maakt plaats voor Blanken.

Stedelijk Museum Vianen

2 weeks 1 day ago

Stedelijk Museum Vianen updated their cover photo.

Stedelijk Museum Vianen

2 weeks 1 day ago

Stedelijk Museum Vianen updated their profile picture.

Stedelijk Museum Vianen

2 weeks 3 days ago

Het kan nog. Maar alleen nog dit weekend! Dus mis het niet en laat je verrassen en verbazen door Brood.

Stedelijk Museum Vianen

2 weeks 5 days ago

De innovatieve vindingen van Jan Blanken, pionier onder waterbouwkundigen. 18 juli tot en met 16 september a.s.

mk_banner_museum-site_blauw_leaderboard

Raak betrokken bij ons museum

Neemt u contact met ons op.