Arrow
Arrow

Slider

Toeslag Rembrandt in zwart-wit:  € 3,00 Geldt ook voor Museumkaart en donateurs

Wat wij doen

Educatie

Het Stedelijk Museum Vianen beijvert zich om jongeren te interesseren voor kunst, cultuur en historie. Daarom organiseren wij regelmatig educatieve projecten, die begeleid worden door een vaste groep vrijwilligers die vrijwel allemaal een onderwijskundige dan wel pedagogische achtergrond hebben.

Exposities

Het gezellige en intieme museum biedt ons – mede dankzij de zaalindeling en de ommuurde tuin – de mogelijkheid jaarlijks verschillende exposities te organiseren. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek bereikt kan worden.

AvondextrA

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines.

Slider

Rembrandt in zwart-wit is een bijzondere tentoonstelling met 100 (!) etsen van de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Daarbij is ook een aantrekkelijk randprogramma samengesteld:

Activiteiten

Lezing van Dr. Frans Laurentius, kunsthistoricus en kunsthandelaar (vrijdag 10 november)

Lees meer
Cursus Etsen als Rembrandt onder leiding van Petra Smits ( Do. 30 november, do. 7 en 14 december )
Lees meer
Cursus Maak je eigen Rembrandtjuweel onder leiding van Wim Peters (zaterdag 4, 11, 18 november)
Lees meer
Kunsthistorische cursus Rembrandt in zwart-wit door de KLU (donderdag 26 oktober, 2, 9, 16 november)
Lees meer
Museumkidsweek (14 t/m 22 oktober) Inloopworkshops etsen, dagelijks (m.u.v. maandag) van 10.00-16.00 uur
Lees meer

 

Museumkids

Slider

Exposities

Slider

Museumtuin

Slider

AvondextrA

Slider

Schuilkerk

Slider

Facebook

Stedelijk Museum Vianen

14 hours 58 minutes ago

Een mooie blog over de inloopworkshop etsen voor kinderen van Geja Bergholtz-van Der Greef. Morgen weer van 10.00 tot 16.00 uur op de museumzolder.

Stedelijk Museum Vianen

15 hours 55 minutes ago

Nelson Carrilho's "Warchild" (2009) draagt een gouden masker en een vuurwapen die versmolten is met zijn rechterarm. Zijn linkerknie houdt hij hoog en op de grond onder zijn voet is een scherpe punt. Kom dit beeld en de andere beelden van Carrilho in zijn expositie "Door het doel geraakt" bekijken in onze museumtuin.

Stedelijk Museum Vianen

1 day 11 hours ago

Ook morgen kan er weer van 10.00 tot 16.00 uur geëtst worden. Ben je tussen de 6 en 12 jaar en heb je altijd al willen weten hoe je moet etsen? Kom langs en probeer het zelf onder leiding van Petra Smits!

Stedelijk Museum Vianen

3 days 17 hours ago

Stedelijk Museum Vianen updated their cover photo.

Stedelijk Museum Vianen

4 days 13 hours ago

Erik Hinterding, conservator prenten van het Rijksmuseum, vertelt de volle zaal vanavond waarom Rembrandt zo goed was.

Stedelijk Museum Vianen

5 days 18 hours ago

RABO MUSEUMKIDSWEEK | Vanaf as zaterdag kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar de hele dagen etsen op de museumzolder. Ga aan de slag in onze inloopworkshops tussen 10.00 en 16.00 uur en leer etsen zoals de grote Rembrandt! Deelname kost slechts 3 euro en opgeven is niet nodig.

Stedelijk Museum Vianen

5 days 22 hours ago

Het bestuur van het Stedelijk Museum Vianen is op zoek naar een vice-voorzitter en een secretaris. Zie onderstaande link voor de vacatures.

Stedelijk Museum Vianen

1 week 11 hours ago

Morgen is het Paardenmarkt in Vianen! Vanaf 9.00 uur bent u welkom in het museum met al uw VVV-vragen en voor de paarden in de tentoonstelling "Rembrandt in zwart-wit".

Stedelijk Museum Vianen

1 week 1 day ago

"Rembrandt van Rijn is beroemd als schilder, maar dat hij ook te boek staat als de beste prentmaker van de Nederlandse 17e eeuw is misschien net wat minder bekend. Met zijn veelzijdigheid en ongeëvenaarde techniek heeft hij een onmiskenbaar stempel gedrukt op de geschiedenis van de etskunst en tot op de dag van vandaag is dat voelbaar.” Wilt u weten wat Rembrandt zo goed maakt en hoe hij verschilde van artistieke tijdgenoten? Kom dan aanstaande vrijdag om 19.30 uur naar de lezing van conservator prenten van het Rijksmuseum Erik Hinterding in het museum.


mk_banner_museum-site_blauw_leaderboard

Raak betrokken bij ons museum

Neemt u contact met ons op.