Arrow
Arrow

Slider

Wat wij doen

Educatie

Het Stedelijk Museum Vianen beijvert zich om jongeren te interesseren voor kunst, cultuur en historie. Daarom organiseren wij regelmatig educatieve projecten, die begeleid worden door een vaste groep vrijwilligers die vrijwel allemaal een onderwijskundige dan wel pedagogische achtergrond hebben.

Exposities

Het gezellige en intieme museum biedt ons – mede dankzij de zaalindeling en de ommuurde tuin – de mogelijkheid jaarlijks verschillende exposities te organiseren. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek bereikt kan worden.

AvondextrA

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines.

Slider
Viaanse topkunst in Stedelijk Museum Vianen

Vanaf 21 januari presenteert het Stedelijk Museum Vianen een keuze uit het werk van kunstenaars John Wortel en Anne van der Waerden. Beide kunstenaars hebben in 1997 eerder in het Stedelijk Museum Vianen geëxposeerd in een duo-tentoonstelling.

 

Museumkids

Slider
Exposities

Slider
Museumtuin

Slider
AvondextrA

Slider
Schuilkerk

Slider

Facebook

Stedelijk Museum Vianen

6 hours 42 minutes ago

Via onderstaande link kunt u het item bij UVandaag van RTV Utrecht over onze zoektocht naar de Herman Broodportretten uit Vianen terugkijken. Foto's en films van die augustusdag in 1998 zijn ook van harte welkom! https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/uvandaag/20180221-1710/

Stedelijk Museum Vianen

20 hours 51 minutes ago

Stedelijk Museum Vianen shared Digitale Kunstkrant's post.

Stedelijk Museum Vianen

21 hours 38 minutes ago

Vanmiddag waren wij met Sabine te gast bij het programma UVandaag van RTV Utrecht. Wij zoeken nog twee portretten van Herman Brood. Alle hulp is welkom!

Stedelijk Museum Vianen

1 day 20 hours ago

Wist u dat de airbrushtechniek al in de 19e eeuw is uitgevonden? In het Stedelijk Museum Vianen presenteert Simon Hartings (IJsselstein, 1979) voor het eerst zijn airbrushwerken aan het publiek. Aan één schilderij werkt hij ongeveer 125 uur. Kom zijn dertien kunstwerken deze week nog bekijken.

Stedelijk Museum Vianen

5 days 5 hours ago

Eén van Anne van der Waerdens favoriete werken is een massieve ovale glasvorm geïnspireerd op een 18e-eeuwse Indiase gouache ‘het bevruchte wereld-ei.’ Dit object is in onze expositie John Wortel & Anne van der Waerden te zien. Komt u het dit weekend bewonderen?

Stedelijk Museum Vianen

6 days 1 hour ago

Her en der duiken foto's op van zaterdag 29 augustus 1998, de dag dat Herman Brood in Vianen was. Wij zoeken nog 2 portretten van Vianezen. Wie kan ons helpen?

Het museum is nog op zoek naar twee tekeningen van Herman Brood gemaakt in augustus 1998 op de Voorstraat

Stedelijk Museum Vianen

6 days 19 hours ago

Dit is Hendrick Wortel, de vader van de kunstenaar. Op zijn vijftiende schildert John Wortel dit indrukwekkende portret. Aanvankelijk is zijn werk figuratief; hij wint in 1964 de portretprijs van de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten.

Stedelijk Museum Vianen

1 week 2 days ago

Heel goed nieuws, ook de nummers 7 en 8 Herman Broodportretten van inwoners van Vianen zijn boven water. Slechts twee te gaan. We zijn er bijna. Wie helpt ons?

Stedelijk Museum Vianen

1 week 4 days ago

Als John Wortel in de jaren 60 op een dag naar buiten gaat, ziet hij in een Amsterdamse straat een rood wagentje met mannen in witte pakken. Als een absurd beeld in de straat, geen brand, maar wel brandweermannen met een rood wagentje. In eerste instantie zijn de mannen onderdeel van de compositie. Later ervaart hij ze als overbodig en schildert hij ze weg. Als u goed kijkt, ziet u nog een schim aan de rechterkant van het wagentje. Deze bewuste abstrahering is een van de eerste tekenen van Wortel's ontwikkeling van een figuratieve naar een abstractere stijl. Kom vanmiddag naar het museum voor de duoexpositie John Wortel & Anne van der Waerden.


mk_banner_museum-site_blauw_leaderboard

Raak betrokken bij ons museum

Neemt u contact met ons op.