Slider

Rembrandt in zwart-wit

De tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit is niet alleen voor het Stedelijk Museum Vianen een unieke gebeurtenis, maar voor heel Vianen en wijde omgeving. Door de genereuze bijdragen van Viaanse ondernemers, particulieren en sponsoren is deze tentoonstelling mogelijk geworden. Het toont aan dat de inwoners van Vianen een groot belang hechten aan een levendig kunst- en cultuurklimaat.
De honderd etsen komen uit de privéverzameling van collectioneur Jaap Mulders. De tentoonstelling is eerder te zien geweest in verschillende Nederlandse musea en in musea in Brussel en Berlijn.
Rembrandt van Rijn (1606-1669) vervaardigde bijna 300 etsen en geldt als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Het effect van zijn clair-obscur, een techniek waarbij de licht-donkercontrasten sterker worden aangezet dan ze in werkelijkheid zijn, komt nergens zo tot zijn recht als in zijn grafische werk. Al tijdens zijn leven waren zijn prenten geliefde verzamelobjecten.
Rembrandt in zwart-wit is onderverdeeld in vijf thema’s : portretten, zelfportretten, landschappen, Bijbelse voorstellingen en scènes uit het alledaagse leven. Er is zelfs een originele etsplaat van Rembrandt te zien. Nu worden ze getoond in de intieme setting van het Stedelijk Museum Vianen: een bijzondere bezoekerservaring.

Rembrandt in zwart-wit is mede mogelijk gemaakt door:

Wilt U meer weten, neem dan contact met ons op