Slider

Kunsthistorische cursus Rembrandt in zwart-wit door de KLU cursusleider Barry Heinrichs

donderdag 26 okt. 2017 19:30 tot 21:30
donderdag 02 nov. 2017 19:30 tot 21:30
donderdag 09 nov. 2017 19:30 tot 21:30
donderdag 16 nov. 2017 19:30 tot 21:30

Locatie: Stedelijk Museum Vianen
Kosten: € 85,00
Inschrijven uitsluitend via: http://www.klu.nl/rembrandt

Stedelijk Museum Vianen heeft dit najaar iets heel bijzonders in handen: honderd etsen van Rembrandt, afkomstig uit de particuliere verzameling van Jaap Mulders. Normaal gesproken bevinden ze zich achter gesloten deuren, maar nu worden ze gepresenteerd. De collectie beslaat de verschillende themas die we kennen van Rembrandt: (zelf)portretten, landschappen, Bijbelse scènes en het dagelijks leven. Alle afkomstig uit de fase dat Rembrandt zich fanatiek op de etskunst stortte. Dankzij deze bijzondere, soms kleine en altijd gedetailleerde meesterwerkjes kon de reputatie van Rembrandt destijds goed verspreiden. In deze cursus, in het museum zelf, volop aandacht voor deze parels, hun plaats binnen het oeuvre en de Gouden Eeuw en de prent- en etstechniek specifiek. Tijdens de laatste les leidt onze docent u rond door de tentoonstelling.

Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan - oud, modern en hedendaags - en dan vooral de verbinding daartussen.

Wilt U meer weten, neem dan contact met ons op