Slider

Vrijdag 10 november 2017

Lezing van Dr. Frans Laurentius
Kunsthistoricus en kunsthandelaar

Aanvang 19.30 uur (deuren open v.a. 19.00 uur)
Toegang € 10,00 p.p.

In 1963 richtte kunsthandelaar Theo Laurentius te Voorschoten Kunsthandel Th. Laurentius op. In 1998 trad zijn zoon en kunsthistoricus Frans Laurentius (1971) tot het bedrijf toe. In 2001 verhuisde de kunsthandel naar Middelburg en is hier thans gevestigd in een historisch pand aan de Kinderdijk nr. 50. Kunsthandel Laurentius stimuleert de verspreiding van kennis over en onderzoek naar Nederlandse prenten. Dr. Frans Laurentius geeft jaarlijks colleges over druktechnieken en de Nederlandse prentkunst aan de vakgroep kunstgeschiedenis van de Universiteit Leiden en de vakgroepen economie en cultuur van de Roosevelt Academy te Middelburg. Daarnaast heeft Kunsthandel Laurentius verschillende boeken en artikelen gepubliceerd die inzicht bieden in de prentkunst en de herkomst van papier. 
 
Ja, ik meld mij aan voor deze lezing via het aanmeldformulier. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.
 

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Uw aanmelding is pas geaccepteerd na een bevestigingsmail van onze kant.De toegangsprijs dient u te voldoen op de avond zelf, aan de kassa van het museum.

Link naar het Aanmeldformulier

Wilt U meer weten, neem dan contact met ons op