MENUMENU
Slider

Museum vindt ook laatste portret Herman Brood

Alle tien portretten die Herman Brood (1946-2001) in 1998 in Vianen heeft getekend, zijn gevonden. Het laatste portret is pas eind maart boven water gekomen. Met het portret “Barbara” heeft het Stedelijk Museum Vianen nu alle portretten die twintig jaar geleden door Brood zijn getekend. De portretten zijn voor het eerst te zien in de tentoonstelling Herman Brood die op 8 april voor het publiek opent. 

Conservator Afiena van IJken: “Wij waren even bang dat we op negen zouden blijven steken. Het was lang zoeken, maar we zijn er trots op dat wij alle portretten hebben teruggevonden. Twintig jaar is toch een lange periode en ik vreesde dat een of twee portretten definitief in de mist van de tijd zouden zijn verdwenen.”

Herman Brood was op zaterdag 29 augustus 1998 in Vianen voor het teken- en schilderevenement Waterpalet '98, een initiatief van vijftien steden rondom de Lek. Brood was de publiekslieveling. Het publiek stond rijen dik voor de action painter die met een glas crème de menthe het grote schilderij getiteld Racismereet schilderde en tien portretten tekende.   

Naast deze portretten zijn er in de tentoonstelling unieke schilderijen en zeefdrukken van de Herman Brood Experience in Zwolle te zien. De tentoonstelling Herman Brood is tot en met 1 juli 2018 te bezichtigen 

Wilt U meer weten, neem dan contact met ons op