Arrow
Arrow

Slider

Beelden Nelson Carrilho in museumtuin

Een boogschutter die zijn pijl richt op het hogere, in plaats van op een schietschijf even verderop. Een met goudkleur overgoten beeld van een naakte figuur met crucifix op het hoofd. Zijn voeten zijn omringd, zelfs doorkliefd, door scherpe punten. Vanaf 3 september is in de tuin van het Stedelijk Museum Vianen Door het doel geraakt te zien, een expositie van de beelden van Nelson Carrilho. Carrilho (Curaçao, 1953) maakt figuratieve beelden van brons waarin hij door middel van lagen brons vooral de multiculturele samenleving onderzoekt.
Carrilho studeerde in de jaren ’70 aan de Academie der Beeldende kunsten, ‘Artibus’, in Utrecht en werkt vanaf 1980 als beeldhouwer. Zijn werk bevindt zich o.a. in de collecties van de National Gallery of Art in Jamaica, het Radboud Ziekenhuis Nijmegen en Museum Norden in Duitsland. Voorbeelden van zijn opdrachten voor de openbare ruimte zijn Moeder Rots, ook bekend als het Kerwinmonument, in het Vondelpark en Dragers van Verre in het Westerpark in Amsterdam.
Zijn dynamische beelden en gelaagde vormgeving vragen om aandachtige bestudering. Tegelijkertijd is het hem te doen om de rol van de zwarte gemeenschap binnen de Nederlandse samenleving. Een heel mooie invulling voor de museumtuin en een prachtige combinatie met het zoekende en expressieve karakter van de etsen van Rembrandt.

Wilt U meer weten, neem dan contact met ons op