Slider

In de museumtuin kunt u bijna het hele jaar genieten van exposities van beelden en sculpturen, of gewoon van een rustmoment, waarbij de groeninrichting - regelmatig in combinatie met carillonklanken van de Grote Kerk - zorgt voor een bijzondere ambiance.

Multifunctioneel
Dankzij de beschutte ligging wordt deze tuin geregeld ingezet bij openingen en partijen. Ook voor bruidsreportages blijkt de tuin een gewilde locatie.
Op verscheidene plekken in de tuin staan diverse oude ornamenten, loodzware werpkeien en verscheidene gevelstenen, als stille getuigen van de woelige historie van Vianen.

Door het doel geraakt: Beelden van Nelson Carrilho
van 3 september t/m 7 januari 2018

Een boogschutter die zijn pijl richt op het hogere, in plaats van op een schietschijf even verderop. Een met goudkleur overgoten beeld van een naakte figuur met crucifix op het hoofd. Zijn voeten zijn omringd, zelfs doorkliefd, door scherpe punten.  
Carrilho (Curaçao, 1953) maakt figuratieve beelden van brons waarin hij door middel van lagen brons vooral de multiculturele samenleving onderzoekt.
Carrilho studeerde in de jaren ’70 aan de Academie der Beeldende kunsten, ‘Artibus’, in Utrecht en werkt vanaf 1980 als beeldhouwer. Zijn werk bevindt zich o.a. in de collecties van de National Gallery of Art in Jamaica, het Radboud Ziekenhuis Nijmegen en Museum Norden in Duitsland. Voorbeelden van zijn opdrachten voor de openbare ruimte zijn Moeder Rots, ook bekend als het Kerwinmonument, in het Vondelpark en Dragers van Verre in het Westerpark in Amsterdam.
Zijn dynamische beelden en gelaagde vormgeving vragen om aandachtige bestudering. Tegelijkertijd is het hem te doen om de rol van de zwarte gemeenschap binnen de Nederlandse samenleving. Een heel mooie invulling voor de museumtuin en een prachtige combinatie met het zoekende en expressieve karakter van de etsen van Rembrandt.

Wilt U meer weten, neem dan contact met ons op