Het Stedelijk Museum Vianen geeft van 14 september tot en met 1 december aandacht aan lokale kunstenaar Hans Budding met een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Budding is vooral bekend van portretten van popgrootheden als David Bowie en Van Morrisson die hij van 1979 tot 2005 in muziekcentrum Vredenburg Utrecht fotografeerde. Voor muziekliefhebbers is deze tentoonstelling daarom een must. Budding is in 1954 geboren in Sintang, Indonesië, en woont vanaf zijn zesde in Vianen. Al op de basisschool werd zijn tekentalent opgemerkt. In de tentoonstelling De waterman is een van zijn eerste tekeningen te zien. Na de middelbare school studeerde hij autonome en grafische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Al tientallen jaren fotografeert Budding ook het sociale leven in Vianen. Zo zijn Buddings Paardenmarktfoto’s een jaarlijkse traditie geworden. Met deze foto’s laat Budding zien hoe betrekkelijk het leven is. Budding is een veelzijdig kunstenaar; hij maakt inkttekeningen, grafiek, collages en gedichten. Zijn werk reflecteert soms op de actualiteit en weerspiegelt vaak de schoonheid en vergankelijkheid van het alledaagse. De waterman – de tentoonstellingstitel is ontleend aan zijn sterrenbeeld – is de eerste tentoonstelling waarin hij werken uit zijn volledige oeuvre aan het grote publiek presenteert.