Wat wij doen

Educatie

Het Stedelijk Museum Vianen beijvert zich om jongeren te interesseren voor kunst, cultuur en historie. Daarom organiseren wij regelmatig educatieve projecten, die begeleid worden door een vaste groep vrijwilligers die vrijwel allemaal een onderwijskundige dan wel pedagogische achtergrond hebben.

Exposities

Het gezellige en intieme museum biedt ons – mede dankzij de zaalindeling en de ommuurde tuin – de mogelijkheid jaarlijks verschillende exposities te organiseren. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek bereikt kan worden.

AvondextrA

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines.

Slider

Het Stedelijk Museum Vianen geeft van 14 september tot en met 1 december aandacht aan lokale kunstenaar Hans Budding met een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Budding is vooral bekend van portretten van popgrootheden als David Bowie en Van Morrisson die hij van 1979 tot 2005 in muziekcentrum Vredenburg Utrecht fotografeerde. Voor muziekliefhebbers is deze tentoonstelling daarom een must. Budding is in 1954 geboren in Sintang, Indonesië, en woont vanaf zijn zesde in Vianen. Al op de basisschool werd zijn tekentalent opgemerkt. In de tentoonstelling De waterman is een van zijn eerste tekeningen te zien. Na de middelbare school studeerde hij autonome en grafische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Lees Meer

Museumkids
Exposities
Museumtuin
AvondextrA
Schuilkerk

mk_banner_museum-site_blauw_leaderboard

Raak betrokken bij ons museum

Neemt u contact met ons op.