MENUMENU

Wat wij doen

Educatie

Het Stedelijk Museum Vianen beijvert zich om jongeren te interesseren voor kunst, cultuur en historie. Daarom organiseren wij regelmatig educatieve projecten, die begeleid worden door een vaste groep vrijwilligers die vrijwel allemaal een onderwijskundige dan wel pedagogische achtergrond hebben.

Exposities

Het gezellige en intieme museum biedt ons – mede dankzij de zaalindeling en de ommuurde tuin – de mogelijkheid jaarlijks verschillende exposities te organiseren. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek bereikt kan worden.

AvondextrA

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines.

Lang verborgen kunstcollectie in de schijnwerpers
Met de tentoonstelling Goodbye Vianen! haalt het Stedelijk Museum Vianen dit najaar lang verborgen topstukken uit het gemeentedepot en zet het in de schijnwerpers. Op deze manier wordt er afscheid van de Viaanse gemeentegrenzen genomen zoals die sinds 1986 waren.

Speciale activiteiten:

Cursus Symboliek in de Kunst (door KLU)
Donderdag 08 november 19.30-21.30 uur
Donderdag 15 november 19.30-21.30 uur
Donderdag 22 november 19.30-21.30 uur
Donderdag 06 december 19.30-21.30 uur
Donderdag 13 december 19.30-21.30 uur
Donderdag 20 december 19.30-21.30 uur
Cursus Porseleinschilderen (door Petra Smits)
Dinsdag 20 november 19.30-22.30 uur
Dinsdag 27 november 19.30-22.30 uur
Dinsdag 04 december 19.30-22.30 uur
Museumkids
Exposities
Museumtuin
AvondextrA
Schuilkerk

1 day 10 hours ago

Bij Goodbye Vianen! wordt dit najaar door docente Petra Smits een workshop porselein beschilderen georganiseerd. Wil je een echt topstuk maken, een persoonlijk servies ontwerpen of je oude servies voorzien van een nieuwe look? Vanaf 20 november kunnen deelnemers van 20:00 tot 22:00 uur deelnemen aan één, twee of drie avonden. De kosten zijn 35 euro per avond, inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers. Het te beschilderen aardewerk of porselein kunt u zelf meenemen of ter plaatse aanschaffen voor een paar euro per stuk. Meer informatie vindt u op de museumwebsite: www.stedelijkmuseumvianen.nl of www.petrasmits.nl.

1 week 4 days ago

Vanaf zondag 18 november in Stedelijk Museum Vianen de tentoonstelling 'Goodbye Vianen' met topstukken uit de gemeentecollectie.

Expositie 'Goodbye Vianen!' in Stedelijk Museum Vianen

2 weeks 1 day ago

Tot en met 17 november wisselen wij van tentoonstelling. U kunt in die periode bij onze VVV terecht. Vanaf 18 november bent u van harte welkom voor onze tentoonstelling met topstukken uit de gemeentecollectie 'Goodbye Vianen!'.

2 weeks 1 day ago

Stedelijk Museum Vianen updated their profile picture.

Stedelijk Museum Vianen's cover photo

2 weeks 1 day ago

Stedelijk Museum Vianen updated their cover photo.

Photos from Stedelijk Museum Vianen's post

2 weeks 2 days ago

Vandaag de laatste mogelijkheid om de tentoonstelling 'Kroonjuwelen van Jan Blanken' te bekijken. Komt u nog even langs? Wij zijn tot 16.00 uur geopend.

Photos from Stedelijk Museum Vianen's post

3 weeks 9 hours ago

Wij gaan de laatste week van de Jan Blankententoonstelling in. Nog zes dagen kunt u bij ons aan de hand van zijn kroonjuwelen alles te weten komen over deze self-made man die uitgroeide tot een van de belangrijkste waterstaatkundigen van Nederland.

3 weeks 3 days ago

Herfstvakantie en morgen Museumkids in het museum. Kom om 14.00 uur je eigen boot maken, die ook nog eens kan varen. Deelname kost 5 euro. Mis het niet!

4 weeks 1 day ago

Doet u ook mee met de cursus 'Symboliek in de kunst' van de KLU die op 8 november in het museum start? Meldt u snel aan, er is nog plaats.

KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | symboliek in de kunst (vianen)

mk_banner_museum-site_blauw_leaderboard

Raak betrokken bij ons museum

Neemt u contact met ons op.