Slider

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines. Onze donateurs, vrienden en sponsoren ontvangen als eerste de informatie en kunnen aan de hand daarvan intekenen op een of meerdere avonden.

De kracht van de formule zit hem ongetwijfeld in de kleinschaligheid en de daaruit voortvloeiende intieme sfeer. Alle concerten, presentaties en lezingen vinden plaats in de voormalige schuilkerk van het museum, die zich bevindt op de eerste verdieping. De uitstekende akoestiek en de fraaie ambiance van deze zaal maken van elk optreden een bijzondere gebeurtenis.

Programma najaar 2019

vrijdag 30 augustus (19.30-21.45 uur) Diaklankbeeldvoorstelling Thomas Mann

m.m.v. het NAS-strijkkwartet

Thomas Mann (1875-1955) is vooral bekend geworden door zijn boeken "De Toverberg", "De Buddenbrooks” en korte verhalen zoals "Dood in Venetië". Het laatste werk is in 1970 verfilmd door Luchino Visconti. Deze diaklankbeeldvoorstelling gaat uitgebreid in op het intrigerende leven van deze beroemde schrijver, die tijdens het interbellum langzaam veranderde van een elitaire aristocraat in een betrokken antifascist. Deze voorstelling - een boeiende documentaire/biografie - wordt ondersteund met muziek van o.a. Felix Mendelssohn-Bartholdy en Richard Wagner. Aan het begin van het programma en ná de pauze treedt het NAS-strijkkwartet op met muziek van Beethoven. Dit kwartet bestaat uit Marcel van Schaik (viool), Roland Reumkens (viool), Jolanta Louwerse-Kwiatkowska (altviool) en Meike Jongejan (cello).

Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld

vrijdag 27 september (19.30-21.30 uur) The Story of Billy Joel

Maurits Fondse

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (Downeaster Alexa), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (The Entertainer). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (Summer Highland Falls), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind) , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (Goodnight my Angel) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (Shes Always a Woman). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 68 jaar) één van s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld

vrijdag 25 oktober (19.30-21.30 uur) Trio Fat Wallet

Tom Bak, Wouter Groenhart, Erik Sinnige

Fat Wallet is een Haarlems swingtrio bestaande uit Tom Bak (ritmegitaar), Wouter Groenhart (zang en contrabas), Erik Sinnige (sologitaar). Het repertoire bestaat vooral uit oude jazz liedjes uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw, geschreven of uitgevoerd door grootheden als Fats Waller, Louis Prima, Leon Redbone en The Mills Brothers. Fat Wallet refereert aan de tijd dat hepcats, hipsters en illegale drank het uitgaansleven domineerden. Verwacht een mix van nostalgie, levenslust, romantiek en een brokje blues. Kortom, aanstekelijke, vrolijke, swingende muziek, doorspekt met anekdotes en bijzondere verhalen.

Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld

vrijdag 29 november (19.30-21.30 uur) Gloed

Harold in den Bosch, Ines van Deursen, Rudi Korthuis, Gerard Veltrop

Gloed' bestaat twaalf jaar en brengt akoestische Nederlandstalige kleinkunst; ze schrijven zelf de composities. Soms ook teksten, maar de meeste teksten zijn gebaseerd op gedichten van bekende en minder bekende dichters / schrijvers. Ze horen regelmatig dat de kracht van ‘Gloed’ schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten creëren. Met tussen de liedjes door ervaringen en anekdotes die te maken hebben met het ontstaan of de oorsprong van een lied. De muziek is gevarieerd; ritmisch, gedragen, dynamisch, ingetogen. Kick van der Veer van Andermans VerenRadio 5, gebruikt zowel bij hun 2e, 3e als 4e cd, iedere keer weer zijn gevleugelde uitspraak: "Gloed is Goed!"

Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld

Wilt U meer weten, neem dan contact met ons op