Contact museum

Stedelijk Museum Vianen
Voorstraat 97
4132 AP Vianen

0347-371648
info@stedelijkmuseumvianen.nl

Openingstijden

di t/m za 10:00 -16:30 uur
zo van 12:00 – 16:00 uur

Maandag gesloten
1e Kerstdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Volwassenen: € 4,50
CJP € 2,00

Museumkaart en donateurs: gratis
Jongeren t/m 18 jaar: gratis

Coronaprotocol

In verband met het coronaprotocol zijn er tijdslots ingesteld met een beperkt aantal bezoekers per tijdslot. Sinds 1 juli 2020 is het echter niet langer verplicht om voorafgaand aan uw bezoek online een toegangsbewijs en tijdslot te boeken.

Bij een spontaan bezoek kan het zijn dat het tijdslot van dat moment vol is. Wilt u gegarandeerd zijn van uw bezoek op een bepaalde datum of tijd? Dan is het raadzaam voorafgaand aan uw bezoek online een toegangsbewijs te boeken. Online toegangsbewijzen zijn alleen geldig op naam en op de datum en het tijdstip dat is geselecteerd. Toegangsbewijzen kunnen niet worden geruild of worden teruggenomen. Bovenstaande geldt ook voor Museumkaarthouders en donateurs.

Reserveer uw ticket hier.

Bereikbaarheid

Gratis parkeren in Vianen
Kom je met de auto? Dan kun je het beste gebruikmaken van de grote parkeerterreinen aan de rand van het centrum. Deze liggen op slechts vijf minuten loopafstand van het Museum en je kunt hier onbeperkt en gratis parkeren. Vanaf de snelwegen A27 en A2 volg je de borden Vianen Centrum en vervolgens de borden P1 (Kanaalweg) of P3 (Zomerdijk). In het centrum is het parkeren ook gratis, maar binnen de blauwe zones is een parkeerschijf verplicht en geldt een parkeerduur van 1,5 uur.

Openbaar Vervoer
Busstations Lekbrug liggen op 10 minuten lopen van het stadscentrum. Hier stoppen diverse bussen richting Den Bosch (Westzijde) en Utrecht (Oostzijde).
Vanaf Centraal Station Utrecht pakt u lijn 63 of lijn 74 (gaan beide Vianen in, resp. naar centrum en Monnikenhof) De streekbussen: 81, 85, 90, 181, 387 en 388. Deze stoppen alle bij de haltes Lekbrug.

Toegankelijkheid
Het Stedelijk Museum Vianen beschikt over een plateaulift en derhalve is ook de bovenverdieping (de schuilkerk) toegankelijk voor rollators en rolstoelen. In verband met het hefgewicht van de plateaulift is die echter niet geschikt voor scootmobielen.