Het Stedelijk Museum Vianen viert haar 50 jarig bestaan met de jubileumtentoonstelling Beatrix in beeld. Daarin wordt een grote selectie staatsieportretten getoond met onder andere de zeefdruk van ‘Beatrix met hoed’ door Carla Rodenberg, het ‘frontaal borststuk in regenjas’ van Marte Röling evenals het prachtige portret van Herman Gordijn uit 1982 gemaakt voor de Raad van State. Uniek is dat ook voorstudies voor oorspronkelijke werken zijn te bewonderen.

Mede dankzij bruiklenen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Koninklijke Verzamelingen kunnen bovendien werken van bijvoorbeeld Bob Bruijn, Ger van Elk, Jeroen Henneman en Andy Warhol worden getoond. Er zijn talloze andere schilderijen, foto’s en beelden van prinses Beatrix gemaakt. Bijzondere aandacht is er ook voor ontwerpen van postzegels en munten, met ontwerpen van Auke de Vries, Peter Struycken, Irma Boom en Berend Strik.