Laden Evenementen

Volop Rembrandt rond Kerst in Museum Vianen

VIANEN – In de kerstvakantie organiseert het Stedelijk Museum Vianen verschillende workshops voor kinderen en volwassenen. Op donderdag 28 december kan iedereen van 12 jaar en ouder een Rembrandtjuweel onder begeleiding van docent Wim Peters maken. De workshop duurt van 9.30 tot 16.00 uur en deelnemers gaan gegarandeerd met een prachtig sieraad in barokstijl naar huis.

Op 28 december wordt er ’s ochtends ook een workshop Monotype voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar aangeboden. Docent Heleen Lemaire zal op de knusse museumzolder met kinderen deze spannende druktechniek uitvoeren, waarbij elke afdruk vanaf een ingeïnkte glasplaat uniek is. Laat je inspireren door de etsen van Rembrandt en ga met schilderachtige afdrukken van Rembrandts dieren, figuren of andere details naar huis.

Ook de populaire inloopworkshop Hele dag etsen met Petra Smits zal weer aangeboden worden. Eerdere edities van deze workshop in de herfstvakantie waren zeer geliefd. Op woensdag 3 januari is er van 10.00 tot 16.30 uur de gelegenheid voor kinderen van 6 tot en met 12 en (groot)ouders om te experimenteren met de etstechniek waarmee Rembrandt wereldberoemd geworden is. Deelnemers mogen zelf een voorbeeld van bijvoorbeeld hun huisdier of idool meenemen, maar dat hoeft niet.

Op zondag 7 januari, de laatste dag van de Rembrandttentoonstelling, zal Rembrandtverzamelaar Jaap Mulders in het museum zijn voor Meet & Greets met geïnteresseerden. Om 13.00 en om 15.00 uur geeft Mulders bezoekers een persoonlijke rondleiding door zijn collectie.

28 dec. 9.30 – 16.00 uur Workshop Rembrandtjuweel maken o.l.v. Wim Peters
Leeftijd: 12+
Prijs: 35 euro inclusief lunch. Opgave: w.p.peters@wxs.nl

28 dec. 10.30 – 12.00 uur Workshop Monotype o.l.v. Heleen Lemaire
Leeftijd 6 t/m 12 jaar
Prijs: 3 euro. Opgave: info@stedelijkmuseumvianen.nl of aan de museumbalie

3 jan. 10.00 – 16.30 uur Inloopworkshop Hele dag etsen o.l.v. Petra Smits
Leeftijd 6 t/m 12 jaar + (groot)ouders (kinderen t/m 8 jr onder begeleiding van ouders/verzorgers)
Prijs: 3 euro. Opgave niet nodig.

7 jan. 13.00 en 15.00 uur Meet & Greet met Rembrandtverzamelaar Jaap Mulders
Prijs: museumentree + Rembrandttoeslag. Opgave niet nodig.