Laden Evenementen

Op donderdag 18 oktober 2018 vertelt Iet Wouters-Olieman in het Stedelijk Museum Vianen ‘het verhaal Achter de Lindeboom’. Een lezing over de markante lindeboom uit het Viaanse bos en de boerderij waar ze geboren is.
De familie Olieman was de laatste veehouder in de huidige wijk Amaliastein. Het gezin woonde en werkte in de eeuwenoude boerderij met het rieten dak. Een akker bij de boerderij wordt in 1628 verkocht onder de naam De Noord (en soms Den Oort). De Lindeboom die in 1992 verplaatst is naar de ingang van de wijk Amaliastein is het enige dat nog herinnert aan deze bijzondere boerderij.
Iet Wouters is in 1960 geboren als oudste dochter van Niek en Wiet Olieman. Aan de hand van plakboeken van haar vader en de vele verhalen, vertelt ze wat er vroeger achter de lindeboom was.
Waarom is deze lindeboom zo bijzonder? Hoe is de familie Olieman op de bijzondere boerderij op Helsdingen B10 terecht gekomen? Hoe zag de boerderij eruit? En was de boerderij onderdeel van het slot Amaliastein van Brederode? Iet brengt aan de hand van oude beelden, foto’s, kaarten en verhalen het stukje geschiedenis van Amaliastein tot leven. Misschien staat uw huis wel in de tuin van de oude boerderij? Of misschien wel waar de hooiberg heeft gestaan? Kom erachter op 18 oktober.

Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Toegang inclusief koffie/thee bij ontvangst € 6,00 (contant te voldoen). Kaarten verkrijgbaar bij het Stedelijk Museum Vianen aan de Voorstraat 97. Reserveren kan telefonisch 0347-371648 of via info@stedelijkmuseumvianen.nl Beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Boerderij De Noord; pentekening, anoniem, 1987