voorpagina

De kunst van het kijken – cursus visual thinking

Zaterdag 16 november

In veel cursussen willen we natuurlijk graag meer leren over kunst, de geschiedenis, de kunstenaar, de inhoud of context van tijd en plaats waarin het gemaakt is. Maar soms is het ook eens goed om zo neutraal en onbevangen mogelijk
naar kunst te kijken. In de cursus Visual Thinking daarom het kijken naar kunst centraal. Onder begeleiding van docent Ricky Fox gaat u in het Stedelijk Museum Vianen een aantal werken bekijken. Dit doet u zonder voorkennis over de kunstenaar, periode, stijl of inhoud. Door samen onbevangen naar een kunstwerk te kijken en uw eigen gedachten en associaties te vormen, gaat u op een andere manier naar kunst kijken. Doordat iedereen iets anders ziet en denkt, leren we met en van elkaar. U zult hierdoor meer zien in een kunstwerk en er op een andere manier van kunnen genieten.
Locatie: Stedelijk Museum Vianen; tijdstip 11.00 – 12.30 uur; prijs € 15,-; inschrijven: www.klu.nl/vianen