Museum

Het Stedelijk Museum Vianen is de laatste jaren uitgegroeid tot hét culturele en toeristische hart van onze stad. Met leuke tentoonstellingen, mooie optredens en veel educatieve activiteiten heeft het een warme plaats veroverd bij de bevolking. Dat blijkt onder meer uit het grote aantal donateurs en vrijwilligers. Ook weet een toenemend aantal toeristen de weg naar ons museum, waarin het VVV-agentschap is gehuisvest, te vinden.

Kunst, cultuur, historie
Wij proberen als museum de belangstelling van de bevolking van Vianen en omstreken voor kunst, cultuur en historie van de stad en haar regio te vergroten. Wij bieden daarom aansprekende tentoonstellingen aan, ook van kunstenaars uit Vianen en omgeving en ondersteunen dit doel tevens met een breed cultureel en educatief programma voor zowel (school)jeugd als volwassenen. Tot slot proberen wij de banden met het lokale bedrijfsleven aan te halen om zo nog meer bekendheid te geven aan en draagvlak te creëren voor de talrijke culturele activiteiten die wij dagelijks ondernemen met onze vrijwilligers.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zaterdag: van 10.00-16.30 uur
Zondag: van 12.00-16.00 uur
1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Schuilkerk

De schuilkerk in het Stedelijk Museum Vianen dateert van omstreeks 1650. Houten gemarmerde Toscaanse kolommen ondersteunen de overkapping, waarvan de beschilderingen – guirlandes met rozetten, festoenen en een duif – uit de 17e eeuw stammen. In de ovalen zijn een monogram van Maria, een stralenkrans met de letters IHS (afkorting van Jezus) en IOS (afkorting van Johannes) nog zichtbaar.

Lees verder

Museumtuin

In de museumtuin kunt u van het voorjaar tot en met de herfst genieten van exposities van beelden en sculpturen, of gewoon van een rustmoment, waarbij de groeninrichting – regelmatig in combinatie met carillonklanken van de Grote Kerk – zorgt voor een bijzondere ambiance.

Lees verder