Toegankelijkheid omgeving

OV: Buslijn 63 heeft een halte centrum (Aimé Bonnastraat) die ongeveer 300 meter hemelsbreed van het museum is gesitueerd. De route naar het museum is obstakelvrij.

Taxi: taxi’s kunnen op de stoep voor het museum stoppen. De afstand tot de ingang van het museum is minder dan 25 meter en obstakelvrij.

Auto: vrijwel tegenover het museum is een aangepaste parkeerplaats. De afstand tot de ingang van het museum is minder dan 50 meter en obstakelvrij. Er zijn meer aangepaste parkeerplaatsen, verderop in de Voorstraat (halverwege en bij het stadhuis, respectievelijk ca. 100 en 150 m van het museum en obstakelvrij)

Vianen is een historische stad en heeft op sommige plekken een overeenkomstige bestrating, hetgeen verplaatsing voor rolstoelers soms lastiger maakt. Prettig is wel dat de pas gerenoveerde Voorstraat geen stoepranden heeft.

Toegankelijkheid museum

Het Stedelijk Museum Vianen is gevestigd in een monumentaal pand waarvan de historie teruggaat tot omstreeks 1650 met onder andere nog de originele afmetingen van toegangsdeuren. Mindervaliden kunnen derhalve de manoeuvreerruimte, bijvoorbeeld bij entree en in een bepaalde expositiezaal, als niet optimaal ervaren. Uiteraard krijgt u – indien nodig – hulp van onze medewerkers. Dat geldt ook voor eventuele hulp bij de museumwinkel en aan de balie.

Het Stedelijk Museum Vianen beschikt over een plateaulift en zodoende is ook de bovenverdieping (de schuilkerk) toegankelijk voor rollators en rolstoelen. In verband met het hefgewicht van de plateaulift (max. 180 kg) is die echter niet geschikt voor scootmobielen.

Het museum beschikt over een rolstoel, dus als u op eigen kracht kúnt overstappen vanuit uw scootmobiel in die rolstoel, dan kunt ook u de bovenverdieping bezoeken.

Onze medewerkers helpen u bij de bediening van de plateaulift. Rollators en rolstoelen dienen altijd op de rem te staan alvorens de lift in beweging wordt gezet.

De toiletruimte voldoet aan de uitgangspunten voor een invalidentoilet.

De museumtuin is voor rolstoelers alleen zeer moeilijk toegankelijk. Dit komt onder andere door een grindpad dat overgestoken moet worden voordat het terras bereikt kan worden. Maar onze vrijwilligers helpen u graag ‘over de drempel’, zodat u ook daar kunt genieten van de speciale sfeer die het museum en -tuin uitstralen.