Vanaf 27 juni 2021

Vanaf 27 juni exposeert het Stedelijk Museum Vianen de schilderijen en tekeningen van Jolande van Kouwen (Vianen, 1965). Van Kouwen studeerde in de jaren 80 schilderen en grafiek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien werkt zij in Vianen als autonoom kunstenaar.
De solo-expositie Cornucopia toont een overzicht van het werk van Van Kouwen met de nadruk op haar meest recente schilderijen en tekeningen. Met haar schilderijen en tekeningen van weelderige flora en fauna staat de kunstenares in een lange kunsthistorische traditie van de verbeelding van overvloed, vruchtbaarheid en verleiding.
Haar geabstraheerde werken van bijvoorbeeld de binnenkant van tulpen vormen vloeiende en dromerige landschappen. Zo creëert Van Kouwen een zwoele wereld waarin zij graag vertoeft en raakvlakken met de beschouwer (onder)zoekt.