Tijdens de tentoonstelling Vianen m/v/x in het Stedelijk Museum Vianen, zal kunsthistoricus Barry Heinrichs in drie lezingen de verborgen betekenis van het portret in de kunst ontrafelen. Kunst en dus portretten zijn nooit zomaar gemaakt. De geportretteerde had daar altijd een duidelijke reden voor; bekend zijn, bekend blijven. Of: ‘zie mij eens geslaagd in het leven staan’, ik met mijn baan, ik met mijn ambities, etc.

Wandel in drie lessen mee langs al die gezichten, koppen en tronies van machtige vorsten, belangrijke burgers en excentrieke aristocraten op hun paasbest, maar ook van inmiddels vergeten beroemdheden. Op drie woensdagavonden, te weten 20 september, 11 oktober en 1 november worden respectievelijk de thema’s Symboliek in het portret, Portretten ten voeten uit en De kunstenaar op het portret nader belicht.

De lezingen worden gehouden in de bovenzaal van het museum aan de Voorstraat 97, aanvang 19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur).

Prijs per avond is € 17,50. De hele reeks van 3 lezingen kost € 45,00. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden via pers@stedelijkmuseumvianen.nl o.v.v. lezingenserie. De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.