Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines. Onze donateurs, vrienden en sponsoren ontvangen als eerste de informatie en kunnen aan de hand daarvan intekenen op een of meerdere avonden.

De kracht van de formule zit hem ongetwijfeld in de kleinschaligheid en de daaruit voortvloeiende intieme sfeer. Alle concerten, presentaties en lezingen vinden plaats in de voormalige schuilkerk van het museum, die zich bevindt op de eerste verdieping. De uitstekende akoestiek en de fraaie ambiance van deze zaal maken van elk optreden een bijzondere gebeurtenis.

AvondExtra najaar 2022

Onderstaand ziet u het najaarsprogramma dat 26 augustus van start gaat..
U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar info@stedelijkmuseumvianen.nl
Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

De toegangsprijs is € 15,00 per avond

Mochten er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen optreden – bijvoorbeeld bij toenemende coronaperikelen – dan houden wij u via de e-mail op de hoogte.
De onderstaande optredens worden in tegenstelling tot eerdere berichten gehouden in Theater Vianen, Westelijke Parallelweg 1, Vianen

 

Aankomende evenementen

Nu 25 jaar geleden begonnen Alice Gort-Switynk en Elly van Munster het Ensemble Rossignol, geïnspireerd op de zang van de nachtegaal. Verbaas jij je er ook zo over, hoe zacht die vogel kan zingen? Hoe kan er zoveel kracht komen uit zo’n klein keeltje? In dit programma klinken imitaties van het geluid van de nachtegaal door de stem en op blokfluit. De roep van de nachtegaal wordt vaak geciteerd, als het gaat om hoop dat jouw geliefde naar je terugkeert of om verdriet wanneer je je partner moet loslaten. De zangvogel leerde jou zingen, maar nu is het stil, je antwoordt niet als ik je roep. Smoorverliefd, eenzaam, huilend, tevreden of verlangend, zou je willen zeggen: Kus me, mijn lief! Naast deze vocale verbeeldingen geniet u ook van instrumentale werken van o.a. Tessarini, De Boismortier en een sfeerschildering van een Frans berglandschap voor gitaar solo.

De rijkdom en glans van de Braziliaanse muziek en dans inspireert muziekliefhebbers over de hele wereld. Al ruim 20 jaar heeft zangeres Caroline Lobanov haar hart verpand aan de Braziliaanse muziek. In de afgelopen jaren trad zij op op de Nederlandse podia in uiteenlopende bezettingen en zong zij op diverse podia in Portugal met Portugese en Braziliaanse muzikanten. in 2015 nam ze met de groep Vatapá een album op met eigen bewerkingen van stukken van gerenommeerde Braziliaanse liedjesschrijvers als Dorival Caymmi, Djavan, Jobim, Lenine en Gilberto Gil.
De titel ‘Doce com Pimenta’ betekent letterlijk: “zoetigheid met peper” . Zoet én pittig is deze mix van muzikale smaken zeker, van weemoedige ballades tot knisperige en warmbloedige samba. Kleurrijke en meeslepende muziek die de ziel beroert en waarbij je niet stil kunt blijven zitten. Met Frans van Keep stelde zij een intiem repertoire samen, bestaande uit prachtige bossanova’s, choro’s en samba’s van o.a. Chico Buarque, Pixinguinha en Jobim.