Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines. Onze donateurs, vrienden en sponsoren ontvangen als eerste de informatie en kunnen aan de hand daarvan intekenen op een of meerdere avonden.

De kracht van de formule zit hem ongetwijfeld in de kleinschaligheid en de daaruit voortvloeiende intieme sfeer. Alle concerten, presentaties en lezingen vinden plaats in de voormalige schuilkerk van het museum, die zich bevindt op de eerste verdieping. De uitstekende akoestiek en de fraaie ambiance van deze zaal maken van elk optreden een bijzondere gebeurtenis.

AvondextrA – Gloed

29 november 2019 om 19:30 - 21:30

Uitvoerenden: Harold in den Bosch, Ines van Deursen, Rudi Korthuis en Gerard Veltrop

‘Gloed’ bestaat twaalf jaar en brengt akoestische Nederlandstalige kleinkunst; ze schrijven zelf de composities. Soms ook teksten, maar de meeste teksten zijn gebaseerd op gedichten van bekende en minder bekende dichters / schrijvers. Ze horen regelmatig dat de kracht van ‘Gloed’ schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten creëren. Met tussen de liedjes door ervaringen en anekdotes die te maken hebben met het ontstaan of de oorsprong van een lied. De muziek is gevarieerd; ritmisch, gedragen, dynamisch, ingetogen. Kick van der Veer van ‘Andermans Veren’ Radio 5, gebruikt zowel bij hun 2e, 3e als 4e cd, iedere keer weer zijn gevleugelde uitspraak: “Gloed is Goed!”

Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld