MENUMENU
Slider

Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines. Onze donateurs, vrienden en sponsoren ontvangen als eerste de informatie en kunnen aan de hand daarvan intekenen op een of meerdere avonden.

De kracht van de formule zit hem ongetwijfeld in de kleinschaligheid en de daaruit voortvloeiende intieme sfeer. Alle concerten, presentaties en lezingen vinden plaats in de voormalige schuilkerk van het museum, die zich bevindt op de eerste verdieping. De uitstekende akoestiek en de fraaie ambiance van deze zaal maken van elk optreden een bijzondere gebeurtenis.

Vrijdag 22 febr. (19.30-21.30 uur) Sagen van de Rijn Uitvoerende: Carla Bos

Carla Bos is professioneel harpiste en speelt in het Remix Ensemble voor hedendaagse muziek in Porto (Portugal). Sinds 2013 is Carla ook werkzaam als verteller in combinatie met de harp. Zij brengt Solo-Concert-Vertellingen waaronder ‘Sagen van de Rijn’. Daarin volgt Carla de Rijn van de Alpen naar de Noordzee. Met zijn 1.233 km stroomt hij door 6 Europese landen, langs al die bijzondere, mooie en legendarische verhalen. Met o.a. de beroemde Lorelei die boten op de rotsen te pletter laat slaan door haar mooie gezang en harpspel. Het was een diep gekoesterde wens om de concertvertelling ‘Sagen van de Rijn’ te maken. Carla is daarom ook superblij dit heerlijke verhaal met fantastische muziek bij ons in het museum ten gehore te komen brengen! Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

vrijdag 29 mrt. 2019 (19.30 – 21.30 uur) Lied van mijn vader Uitvoerenden: Ernst de Corte, Guus Westdorp

Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema’s die ons nu, ruim 21 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. De liedjes van Jules de Corte worden gekenschetst door prachtige melodieën en scher­pe teksten die tot op de dag van vandaag actueel zijn. Ze ontroeren en zetten je aan het denken. Teksten geschreven vanuit een sociale bewogenheid, met een kritische kijk op mens en samenleving en de natuur om ons heen. Muziek en teksten die authentiek vertolkt worden door zijn zoon Ernst, met begeleiding van pianist Guus Westdorp. 

Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

vrijdag 26 apr. 2019 (19.30-21.30 uur) Bijzonder Barok Uitvoerenden: Robin van Erven Dorens (viola da gamba), Punto Bawono (luit & theorbe)

*

Barokmuziek kenmerkt zich door rijke versieringen, vol bewegingen en sterke contrasten in de dynamiek. En waar komen al deze elementen – samen met de bijzondere en subtiele combinatie van de instrumenten – mooier tot hun recht dan in onze schuilkerk? Het concert ‘Bijzonder Barok’ is opgebouwd uit stukken van componisten uit verschillende Europese landen die zich lieten inspireren door muziek uit andere landen. Op het programma staan o.a. stukken van Johan Schenk, geschreven in de vorm van Franse dansen; variaties van Marin Marais op de Spaanse Folia’s; werken van Antoine Forqueray, die Italiaanse invloeden in zijn muziek opnam; een suite voor theorbe van Jacques Gailot met het stuk ‘Canaries des Castagnettes’ en een fantasia van Georg Philipp Telemann, die lijkt te zijn geïnspireerd door de eerder genoemde Forqueray, maar ook door Spaanse zigeunermuziek.

Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

vrijdag 31 mei (19.30-21.30 uur) Entre Dos Uitvoerenden: Karin Jochems, Adriaan Dropsie

Entre Dos maakt muziek die klinkt als een glas rosé op een warme zomeravond…Het repertoire van dit duo bestaat uit originele composities van Adriaan Dropsie. Entre Dos, artistieke muziek op niveau, gespeeld door Karin Jochems op fluit en altfluit; Adriaan Dropsie op gitaar, soms afgewisseld door de octaafgitaar. Warme muziek, Spaans en klassiek, met een vleugje latin en jazz maken het luisteren naar deze muziek telkens weer een andere beleving. Het samensmelten van verschillende stijlen klinkt vanzelfsprekend in deze composities, waarvan een groot aantal wereldwijd wordt uitgegeven. Het levendige en vloeiende geluid van de fluit in combinatie met een rijkdom aan timbre van de gitaar opent een wereld van klankmogelijkheden, waaruit het duo haar inspiratie put.

Toegangskaarten á € 15,00 (incl. pauzedrankje) kunt u bestellen via het contactformulier. Aanvragen, s.v.p. voorzien van uw adres, postcode en woonplaats, worden op volgorde van binnenkomst behandeld

Wilt U meer weten, neem dan contact met ons op