Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines. Onze donateurs, vrienden en sponsoren ontvangen als eerste de informatie en kunnen aan de hand daarvan intekenen op een of meerdere avonden.

De kracht van de formule zit hem ongetwijfeld in de kleinschaligheid en de daaruit voortvloeiende intieme sfeer. Alle concerten, presentaties en lezingen vinden plaats in de voormalige schuilkerk van het museum, die zich bevindt op de eerste verdieping. De uitstekende akoestiek en de fraaie ambiance van deze zaal maken van elk optreden een bijzondere gebeurtenis.

AvondextrA tijdelijk in mineur

Wat hadden wij u graag op deze pagina het AvondextrA-programma voor komend najaar aan u gepresenteerd. Maar op dit moment geen informatie over de concerten, geen wervende teksten, gelardeerd met foto’s, waaruit u een selectie kunt maken uit de vrijdagavonden die u niet zou willen missen.

Het is niet anders. Wij hebben het gehele najaarsprogramma 2020 helaas moeten annuleren. Dit omdat wij – gezien de laatste berichten van de overheid – ervan uitgaan dat de coronamaatregel van ‘anderhalve meter onderlinge afstand’ minimaal tot eind van het jaar gehandhaafd zal blijven. En aan die maatregel kunnen wij nu eenmaal niet voldoen; niet bij de ontvangst, noch bij de zaalindeling.

Heel jammer, want wij missen het wel. Wij missen de optredens, wij missen de sfeer, wij missen de gezelligheid, wij missen de sociale contacten, wij missen u!

Al vanaf maart jl. is AvondextrA in mineur. En dat past helemaal niet bij AvondextrA. Daar hoort majeur bij. En allegro, en vivace…
En die levendigheid willen wij natuurlijk wel behouden.

Daarom gaan wij door. Want eens zullen wij elkaar toch wel weer de hand kunnen schudden?
Misschien volgend jaar? Hoe dan ook, AvondextrA zal er klaar voor zijn.
Want ondanks deze voor iedereen vervelende coronatijd blijven wij natuurlijk wel optimistisch!

 

Aankomende evenementen