Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines. Onze donateurs, vrienden en sponsoren ontvangen als eerste de informatie en kunnen aan de hand daarvan intekenen op een of meerdere avonden.

De kracht van de formule zit hem ongetwijfeld in de kleinschaligheid en de daaruit voortvloeiende intieme sfeer. Alle concerten, presentaties en lezingen vinden plaats in de voormalige schuilkerk van het museum, die zich bevindt op de eerste verdieping. De uitstekende akoestiek en de fraaie ambiance van deze zaal maken van elk optreden een bijzondere gebeurtenis.

AvondExtra is voorbereid

Afgelopen najaar kon de serie AvondextrA – dankzij de bereidwillige medewerking van het Gemeente Vijfheerenlanden Kunst en Cultuurfonds – geheel afgewerkt worden in het Theater Vianen. Omdat de coronasituatie op dit moment zeer penibel is, kunnen wij nu met geen mogelijkheid zeggen hoe het er in het nieuwe jaar voor zal staan. Desondanks hebben wij een volledige ‘serie voorjaar 2022’ voorbereid. In principe willen wij deze avonden weer in ons museum houden*. Onderstaand leest u dat het programma uitnodigt om uw wensen z.s.m. in te sturen. Als alles meezit kunt u dan genieten van vijf even boeiende als verrassende avonden in de vertrouwde, intieme en sfeervolle ambiance van ons museum.
Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.
De toegangsprijs is € 15,00 p.p. per avond

*Mocht dit, op wat voor manier, toch niet mogelijk blijken te zijn, dan houden wij u – via de e-mail – uiteraard volledig op de hoogte van wat dan de eventuele (uitwijk)mogelijkheden zijn.

I.v.m. de coronamaatregelen zijn alle Avonden verplaatst naar het Theater Vianen, Westelijke Parallelweg 1, 4133 NH Vianen.

 

Aankomende evenementen

Simits

27 mei 2022 om 19:30 - 21:30

Kees de Wit, Max Silverenberg, Ruud Sempel, René Vermaes

De muziek van dit illustere gezelschap – dat vijf jaar geleden al eens bij ons een boeiende avond heeft verzorgd – is typisch Jiddisch. Dat betekent vrolijk en blijmoedig, maar tegelijkertijd ook droevig en melancholisch. Als Simits repeteert worden er regelmatig verhalen verteld. Meestal zijn ze waar en soms uit de duim gezogen. Ze dienen wel hetzelfde doel, het zijn (levens)verhalen ter lering en vermaak. Eén van de verhalen “De hoopvolle reis van Lejb Oberski” willen ze graag met u delen. Het is een vertelling die vóór de Shoah speelt en dat verhaal is niet vermakelijk in de zin van grappig, maar veeleer tot over- en nadenken stemmend. Zij vertellen hun verhaal en wisselen de episodes af met Simits-liedjes die altijd weer anders zijn en een onvergetelijke indruk zullen achterlaten.