Het Stedelijk Museum Vianen organiseert regelmatig een serie kleinkunstbijeenkomsten onder de noemer ‘AvondextrA’. Deze avonden zijn in het leven geroepen ter ondersteuning van exposities en om een podium te kunnen bieden aan presentatoren en musici vanuit uiteenlopende disciplines. Onze donateurs, vrienden en sponsoren ontvangen als eerste de informatie en kunnen aan de hand daarvan intekenen op een of meerdere avonden.

De kracht van de formule zit hem ongetwijfeld in de kleinschaligheid en de daaruit voortvloeiende intieme sfeer. Alle concerten, presentaties en lezingen vinden plaats in de voormalige schuilkerk van het museum, die zich bevindt op de eerste verdieping. De uitstekende akoestiek en de fraaie ambiance van deze zaal maken van elk optreden een bijzondere gebeurtenis.

AvondextrA helaas nog langer in de wachtkamer

Wij hadden hier natuurlijk het AvondextrA-programma voor het voorjaar 2021 uit de doeken willen doen. En u graag verrast met weer een vijftal mooie optredens. Hadden…

Want juist in deze tijd laat het coronavirus zien dat het nog lang niet weg is. De besmettingen nemen weer toe, omgekeerd evenredig aan het afnemende draagvlak voor de coronamaatregelen.

Deze onrustbarende ontwikkeling noopt de overheid om de coronaprotocollen weer aan te scherpen. Het ongewisse is, dat niemand weet hoe lang Covid-19 ons nog in haar greep houdt. En hoewel wij optimistisch van aard zijn, vermoeden wij dat het zomaar nog tot medio volgend jaar kan duren. Een periode waarin ook de AvondextrA-voorjaarsserie valt. Zolang zal ook de anderhalve-meter-maatregel nog wel in tact blijven. U begrijpt, daaraan kunnen wij nu eenmaal niet voldoen; niet bij de ontvangst, noch bij de zaalindeling.

Daarom hebben wij besloten deze serie te schrappen. Dit om te voorkomen dat wij vlak voor de start in januari dat alsnog zouden moeten doen. En dat is voor niemand leuk, niet voor u als bezoeker, niet voor de artiesten en niet voor de organisatie.

Daarom zetten wij AvondextrA noodgedwongen in de wachtkamer, voorlopig tot najaar 2021. Dat klinkt ver weg (en dat is het natuurlijk ook), maar troost u met de gedachte dat de tijd heel snel gaat…

Helaas mist u dus wel AvondextrA voor een poosje, gelukkig hoeft u onze fraaie tentoonstellingen nooit te missen…Dus sowieso graag tot ziens.

 

Aankomende evenementen